meer bezoekers met epic meta beschrijvingen

Epic meta beschrijvingen

43 SEO TIPS VOOR MEER WEBSITE BEZOEKERS

Tip 3: Meer bezoekers met epic meta beschrijvingen

Meta tags zijn korte beschrijvingen in de code van je website zodat de zoekmachines weten waar het artikel over gaat. Deze meta tags moeten technisch gezien bovenaan in de code staan (head) en zijn bijzonder belangrijk.

Zo had ik een tijdje geleden een design update waardoor de meta beschrijvingen niet meer goed werkte. Dit zorgde ervoor dat alle artikelen dezelfde meta beschrijving hadden. Je schrikt toch wel wanneer je in Webmaster Tools duizenden errors tegenkomt.

Het gevolg is dat we ook voor een korte periode een daling hadden in de hoeveelheid bezoekers op de site.

Deze worden door veel mensen onderschat en goede copywriting is van groot belang. Je zult de potentiële bezoeker moeten verleiden om op jouw website te klikken. Wat is de benefit? Welk probleem ga je oplossen?

Nu zou ik mij niet al te druk maken over de techniek, praktisch alle SEO plugins in combinatie met WordPress doen dit prima.

Daarnaast hoef je ook alleen maar de titel en beschrijving in te vullen en Yoast SEO plugin doet dat bijzonder goed door een snippet te laten zien. 

Je kunt ook al je categorie pagina’s voorzien van een fantastische titel en beschrijving. Gebruik zeker niet de standaard beschrijvingen omdat deze niet veel zeggen en ook niet verleiden.

Nog vetter is om je bestaande artikelen langs te gaan of via Google Search Console te kijken welke artikelen een lage CTR (click through rate) hebben en die vervolgens te verbeteren.

Doe je dit goed, dan kun je praktisch zelfs je bezoekersaantallen verdubbelen omdat hogere CTR’s vaak gepaard gaan met ook weer hogere posities in Google omdat je relevanter bent.

Belangrijk hierbij is:
• Plaats zoekterm zover mogelijk aan de linkerkant;
• Titel maximaal 70 tekens lengte;
• Copywriting toepassen om te verleiden.
• En vergeet niet de meta beschrijving:
• Maximaal 156 tekens lang want anders wordt het ingekort
• Copywriting wederom toepassen om klik uit te lokken
• Zet daar je primaire zoekwoord ook in.

Nogmaals, dit stukje kan een enorm verschil voor de hoeveelheid bezoekers op je website maken. Zie het als een advertentie in een krant, make it count and don’t be lazy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top